Logo
phone   spliter   telegram 
سخن روز : هر افتخاری از جسارت شروع کردن برخاسته است.
جمعه 30 آبان 4

هدف اقتصاد: کاهش قيمت سيمان در بازار داخلي و جهاني

دبير انجمن کارفرمايان صنعت سيمان از کاهش قيمت سيمان در بازار داخلي و جهاني خبر داد و گفت: سيمان در بازار داخلي 10 درصد زير قيمت مصوب و در بازار صارداتي نصف قيمت جهاني فروخته مي‌شود اما با اين وجود ميزان صادرات هم کاهش يافته است.
عبدالرضا شيخان در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به دلايل کاهش صادرات سيمان اظهار کرد: با توجه به اين‌که صادرات هر سال با مدت مشابه سال قبل از آن مقايسه مي‌شود، صادرات اين محصول در سال جاري نسبت به پارسال کاهش پيدا يافته است.وي افزود: در سال گذشته بازار صادراتي خوبي به آذربايجان داشتيم اما با توجه به اين‌که آذربايجان به توليد سيمان رسيد، اين صادرات کمرنگ شد.دبير انجمن کارفرمايان صنعت سيمان با اشاره به مقررات مختلف و ناامني عراق به عنوان يکي‌ديگر از دلايل کاهش صادرات سيمان اظهار کرد: مقررات مختلف اين کشور به دلايل مسائل اقتصادي دروني عراق است؛ به‌طوري که هنوز وارد مسائل عمراني نشده‌اند و بودجه آن نيز دير ابلاغ شده است.
شيخان با بيان اين‌که در سال گذشته مجموع صادرات سيمان و کلينکر 19 ميليون تن بوده است، گفت: 60 تا 67 درصد صادرات سيمان مربوط به عراق بوده است؛ بنابراين هرگونه ناامني و تغييرات در اين کشور مي‌تواند روي بازار ما تاثير‌گذار باشد.وي درباره‌ کاهش قيمت سيمان صادراتي و پايين‌ بودن اين قيمت نسبت به نرخ جهاني اظهار کرد: بايد اين موضوع را تاييد کنيم، چراکه قيمت سيمان صادراتي ما بسيار پايين است.شيخان افزود: در دهه 80 سرمايه‌گذاري زيادي در صنعت سيمان ايران صورت گرفت و با توجه به پيش‌بيني رشد اقتصادي پنج تا شش درصدي براي کشور، در اين دوره توان توليد 80 ميليون تن تخمين زده شد.
کاهش ميزان نياز سيمان در کشور
دبير انجمن کارفرمايان صنعت سيمان با بيان اين‌که در حال حاضر توليد سيمان سالانه حدود 66 ميليون تن است، گفت: در حال حاضر که بحث عمراني در کشور ما نيز کمرنگ شده نمي‌توانيم کارخانجات توليدي‌مان را تعطيل کنيم، چرا که آثار اجتماعي خواهد داشت؛ بنابراين افزايش توليدمان را بايد صرف صادرات کنيم.وي با اشاره به نياز کشور به 54 ميليون تن سيمان در سال گذشته ادامه داد: ميزان نياز به سيمان نسبت به سال قبل از آن 3.6 درصد کاهش داشت؛ بنابراين ناچار بوديم به سمت صادرات حرکت کنيم. از سوي ديگر زماني که توليدمان زياد مي‌شود دلالان منطقه‌اي از اين موضوع سوء‌استفاده مي‌کنند و قيمت‌ها را پايين مي‌آورند.شيخان با بيان اين‌که راهکار اين موضوع عمل‌ کردن به صورت کنسرسيومي و وارد‌ شدن به رينگ صادراتي در بورس کالاست، گفت: از اين طريق توليد‌کنندگان بزرگ مي‌توانند بازار خوبي پيدا کنند و با قيمتي مناسب کالاي خود را بفروشند.
دبير انجمن کارفرمايان صنعت سيمان با اشاره به پيشنهاد افزايش 17 درصدي نرخ سيمان داخلي گفت: اخيرا نامه‌اي به وزير صنعت، معدن و تجارت در خصوص دلايل پيشنهاد افزايش قيمت سيمان داده‌ايم. در حال حاضر قيمت فروش سيمان به نرخ مصوب که خرداد‌ پارسال تصويب شده است نمي رسد و از آن مقدار حدود 10 تا 12 درصد کمتر فروخته مي‌شود.وي افزود: اين در حالي است که تورم با همان نرخ معمول رشد کرده، برق در سال گذشته گران شد و 15 درصد افزايش هزينه‌هاي دستمزد داشتيم که همه اينها در قيمت تمام شده تاثير‌گذار است.شيخان با اشاره به قيمت مصوب 100 هزار توماني به ازاي هر تن سيمان فله‌اي اظهار کرد: پيشنهاد افزايش 17 درصدي قيمت را نسبت به قيمت مصوب داده‌ايم و اميدواريم اين موضوع اجرايي شود، چرا که اگر اين صنعت زمين بخورد بلند‌ شدنش بسيار سخت خواهد بود.دبير انجمن کارفرمايان صنعت سيمان با بيان اين‌که قيمت سيمان ايران در حال حاضر حدود 31 دلار است، ادامه داد: در هيچ جاي دنيا قيمت سيمان 31 دلار نيست، بلکه قيمت جهاني اين کالا حدود 60 دلار است؛ بنابراين اگر بخواهند با دنيا مقايسه کنند بايد قيمت سيمان تني 200 هزار تومان باشد. از سوي ديگر انتظار داريم نظارت بر بازار توزيع را به انجمن بدهند تا بتوانيم در اين خصوص برنامه‌ريزي کنيم.